Piodoor-2015-logo 75X75

Documentaire 7xMartijn

Eline Bodbijl is de jongste telg in een gezin met vijf kinderen. Haar broer Martijn (het vierde kind) heeft autisme en een verstandelijke beperking. Eline heeft via Cinecrowd de financiering bij elkaar gekregen om in eigen beheer een documentaire te maken die op 12 september 2013 in premiere ging.

InĀ 7xMartijn interviewt zij haar vader, moeder, twee oudere broers en twee oudere zussen over de impact die de beperkingen van een van hen hebben (gehad) op hun (gezins)leven.

Eline Bodbijl vraagt ook aandacht voor de minder leuke kanten van het leven met haar broer, zoals het gegeven dat hij mensen om hem heen gaat slaan als hij overvraagd wordt. Daarbij geven de gezinsleden in de documentaire aan dat er grenzen zijn aan mantelzorg, en dat er in het organiseren van de gezondheidszorg niet vanuit gegaan kan worden dat er altijd mantelzorgers beschikbaar zijn.

Ik hoop dat deze documentaire ook op televisie uitgezonden gaat worden en een discussie aanzwengelt die met respect voor alle betrokkenen gevoerd wordt.

EenVandaag heeft in haar uitzending op 13 september 2013 aandacht besteed aan zowel de film van Eline Bodbijl als het broers- en zussenboek van Anjet van Dijken. Klik hier om de uitzending te bekijken op UitzendingGemist.nl.